logo

Natūralios obuolių sultys:

  • 3 litrai 
  • 5 litrai 
Apie obuolių sultys:

Liaudies medicinos žinovai pabrėžia, kad mūsų maistas yra vaistas. Obuoliai ir jų sultys – vieni vaistingiausių maisto produktų.  Didžiausia gydomoji obuolių ir sulčių galia – juose esantys serbentai – pektinai. Taip pat juose gausu A, C, E, H ir B grupės vitaminų bei mikroelementų.

Mūsų sultys gaminamos tik iš Lietuviškų išskirtinės kokybės obuolių, išaugintų Biržų krašto soduose. Biržų kraštas nuo seno garsėja sodininkystės tradicijomis.

Sultys spaudžiamos modernia Austriška Kreuzmayr sulčių spaudimo linija. Išskirtinės kokybės obuoliai nuplaunami ir susmulkinami. Susmulkinta masė keliauja į juostinį presą, kuris išspaudžia sultys. Išspaustos sultys kaitinamos 79 – 82 laipsniu Celsijaus temperatūroje. Pasterizavimas trunka 30 s, tai pakankamas laikas, kad žūtų mikroorganizmai, tuo pat metu išsaugant vertingas maistines sulčių savybes ir vitaminus. Po išpilstymo sultys nebeturi sąlyčio su oru. Sulčių gamyboje nenaudojami konservantai, ar kiti priedai. Sultys tinkamos vartoti 12 mėn. atidarius pakuote jomis galima mėgautis 14 dienų.

Obuolių ir sulčių tyrimų rezultatai (.pdf).